جزییات ایجاد و توسعه ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور
وام و تسهیلات
وام و تسهیلات
مدیرکل دفتر پژوهش و فناوری سازمان انرژیهای تجدیدپذیر از ایجاد و توسعه ظرفیت نیروگاه انرژیهای تجدیدپذیر به ۳۰ هزار مگاوات در کشور خبر داد.
اکبر شعبانی کیا روز سه شنبه در دومین همایش ملی نوآوری در صنایع سبز در دانشگاه مازندران واقع در بابلسر اظهار کرد: ایران با بیش از ۳۰۰ روز خورشیدی در سال و مناطق بادخیز عالی، در مسیر توسعه انرژیهای پاک قرار دارد.
وی افزود: در دولت چهاردهم و با همکاری وزارت نیرو، اقداماتی برای ایجاد ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در دستور کار است.
شعبانی کیا با بیان این که، تولید برق از زباله و استفاده از پتانسیل مناطق زمینگرمایی نیز در حال پیگیری است، ادامه داد: در زمان حاضر، حدود ۱۳۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در کشور نصب شده و با حمایت دولت و مشارکت سرمایهگذاران، این رقم افزایش خواهد یافت.
برابر مصوبه وزارت نیرو که در دی ماه سال گذشته رسانه ای شد، همه دستگاه های اجرایی موضوع ماده پنج قانون خدمات کشوری ملزم هستند از ابتدای سال ۱۴۰۳ حدود پنج درصد از برق مصرفی خود را از طریق انرژی های تجدید پذیر و پاک تامین و در طی مدت چهارسال این عدد را باید به ۲۰ درصد برسانند.
ماده پنج قانون خدمات کشوری سازمان ها و اداراتی را که مشمول اجرای این مصوبه دانسته شامل کلیه وزارتخانهها، مؤسسه های دولتی، نهادهای عمومی غیردولتی، شرکتهای دولتی و کلیه دستگاههایی شرکت ملی نفت ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی، بیمه های دولتی و ... معرفی کرده است.
بنا به گفته کارشناسان و متخصصان حوزه برق، توسعه ۱۰ هزار مگاواتی تجدید پذیرها سبب کاهش مصرف سوخت فسیلی می شود، کمک به حفظ محیطزیست و کاهش مصرف سوختهای فسیلی از دیگر مزیت های آن بوده که امروز در سازمان جهانی انرژی به عنوان یک الزام در کشورها بوده که باید اجرایی شود.
دومین همایش ملی نوآوری در صنایع سبز، به میزبانی دانشگاه مازندران در بابلسر امروز سه شنبه به مدت یک روز با هدف تبادل دانش موجود در بسترهای علمی جامعه آغاز شد.
دبیر اجرایی این همایش گفت: همایش ملی نوآوری در صنایع سبز در راستای توسعه پایدار و با هدف تبادل دانش موجود در بسترهای علمی جامعه با بیرون جامعه آغاز شد.
عباس رشیدی، اهمیت اجرای این همایش در مازندرانی که به لحاظ زیست محیطی در وضعیتی بسیار شکننده قرار دارد را بسیار ضروری دانست و افزود: از ۱۷۵ مقاله ارسالی به دبیرخانه ۳۴ مقاله در قالب سخنرانی و ۱۱۱ مقاله به شکل پوستر ارایه میشود.
به گفته وی انرژیهای تجدیدپذیر، فرصتها و چالشها در دوران گذار، مدیریت و امنیت انرژی، لازمه توسعه پایدار در و ارزیابی محیط زیستی، متضمن صنایع سبز موضوعاتی هستند که در سه نشست تخصصی ارایه و بررسی خواهند شد.
دانشگاه مازندران یکی از دانشگاههای دولتی کشور با ۱۳ دانشکده شامل دانشکدههای شیمی، علوم پایه، علوم ریاضی، علوم انسانی و اجتماعی، حقوق و علوم سیاسی، هنر و معماری، علوم اقتصادی و اداری، الهیات و معارف اسلامی، تربیت بدنی و علوم ورزشی، ادبیات و زبانهای خارجی، فنی و مهندسی، علوم دریایی و محیطی، میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی است که در ۲۶۲ رشته - گرایش دانشجو میپذیرد.
از مجموع حدود ۱۴ هزار دانشجوی این دانشگاه، هفت هزار و ۵۰۰ دانشجو در ۶۰ رشته مقطع کارشناسی، حدود چهار هزار و ۵۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر در مقطع دکتری تحصیل میکنند. همچنین واحد بینالملل این دانشگاه با ۱۲۰ رشته گرایش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، حدود ۶۰۰ دانشجوی غیرایرانی دارد.
-----------------------------------