الزام استخراج کنندگان رمزارز به احداث ۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی
وام و تسهیلات
وام و تسهیلات
طبق اطلاعیه شماره (۲) صادر شده از سوی سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق، چنانچه مشترکان تولید رمز ارز بخواهند از تامین برق پایدار و مطمئن برخوردار شوند، لازم است به ازای هر یک مگاوات مصرف مداوم خود پنج مگاوات نیروگاه خورشیدی احداث کنند و وزارت نیرو آمادگی انعقاد قرارداد بلندمدت پنج ساله با مشترکان و متقاضیان در این بخش را خواهد داشت.
احداث نیروگاههای تجدیدپذیر به منظور تامین برق مرکزی استخراج رمزارز داراییها، یکی از مدلهای سرمایه گذاری توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در ایران است.
همچنین چنانچه مشترکان صنعتی تا خرداد ۱۴۰۴ نسبت به احداث نیروگاه خورشیدی به میزان ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود اقدام کنند، ضمن خارج شدن از شمول مدیریت مصرف، برق تولیدی آنها به عنوان تعهدات موضوع ماده ۱۶ قانون جهش دانش بنیان منظور میشود.
بر طبق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاههای تجدیدپذیر تأمین کنند و این میزان در پایان سال پنجم حداقل به پنج درصد برسد، در غیر این صورت وزارت نیرو موظف است درصد ذکر شده از برق مصرفی این صنایع را با تعرفه برق تجدیدپذیر محاسبه و از صنایع اخذ کند.
همچنین علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این اطلاعیه میتوانند به آدرس https://www.satba.gov.ir/u/۱G۳ مراجعه کنند.
بهتازگی «مسعود پزشک یان» رئیس جمهور درجلسه ناترازی انرژی با اشاره به ریشههای به وجود آمدن ناترازی انرژی اظهار داشت: با آسیبشناسی انجام شده، تولید انرژی پاک در دستور کار قرار گرفته و بنده شخصا روند اجرای این برنامه را پیگیری خ واهم کرد و از مسئولان اجرای طرح میخواهم که هر جا مانع یا مشکلی پیشروی آن بود، موضوع را به شکل مستقیم با بنده مطرح کنند.
نیروگاه ۵ مگاوات به طور معمول یک نیروگاه کوچک محسوب میشود که قادر است ۵ مگاوات برق تولید کند. این نوع نیروگاهها معمولاً برای تأمین نیازهای برقی مناطق خاص یا صنایع کوچک طراحی میشوند. معمولاً از منابع مختلفی مانند انرژی خورشیدی، بادی، گازی، آبی یا حتی زیستتوده برای تولید برق در این نوع نیروگاهها استفاده میشود.
---------------------