ظرفیت انرژیهای نو امسال ۱۸۰۰ مگاوات افزایش مییابد
وام و تسهیلات
وام و تسهیلات
محسن طرزطلب درباره برنامههای عملیاتی دولت برای توسعه انرژیهای نو با هدف کاهش ناترازی انرژی اظهار داشت: این مناقصه برای آن است که ببینیم کسانی که براز تمایل به فعالیت در توسعه تجدیدپذیرها در کشورمان دارند چقدر پای کارند و از آن استقبال میکنند.
وی ادامه داد: قرار بود تا پایان امسال ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر ایران به ۱۸۰۰ مگاوات افزایش داده شود که به این عدد دست خواهیم یافت.
رئیس ساتبا با بیان اینکه از ابتدای فعالیت دولت چهاردهم تاکنون ۲۶۲ مگاوات ظرفیت جدید به بخش انرژیهای تجدید پذیر اضافه شده است، افزود: تا پایان امسال ۳۵۰ تا ۴۰۰ مگاوات به ظرفیت این بخش اضافه خواهد شد.
طرزطلب ابراز امیدواری کرد که تعهدها و قول های داده شده برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر محقق شود تا بتوان مصرف برق را در تابستان سال آینده مدیریت کرد.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران با تاکید بر اینکه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر راهکاری برای رفع ناترازی های انرژی است، اظهار داشت: نیروگاههای تجدیدپذیر در زمان اوج بار شبکه برق یعنی از ساعت ۵ صبح تا ۱۸ عصر در شبکه قرار می گیرند و بنابراین بسیار کمک کننده در رفع ناترازی خواهند بود.
براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران، ظرفیت انرژی های تجدیدپذیرکشور در پایان مهرماه امسال به یک هزار و ۳۱۷.۱۲ مگاوات افزایش یافته است.
مهر ماه سال گذشته تفاهم نامه تامین مالی احداث نیروگاههای تجدیدپذیر از محل منابع صندوق توسعه ملی به امضا رسید تا این تسهیلات صرف ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر اختصاص یابد که گام نخست آن شامل ساخت چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات است.
بر اساس مصوبه شورای عالی انرژی در سال ۱۴۰۲ می بایست در یک دوره ۵ ساله ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر احداث شود.
انواع نیروگاههای خورشیدی:
1. نیروگاههای خورشیدی فتوولتائیک (PV): این نیروگاهها از پنلهای خورشیدی استفاده میکنند که به طور مستقیم نور خورشید را به برق تبدیل میکنند. این نوع نیروگاهها میتوانند در مقیاسهای مختلف، از سیستمهای خانگی تا نیروگاههای بزرگ تجاری، استفاده شوند.
2. نیروگاههای خورشیدی متمرکز (CSP): این نیروگاهها از آینهها یا لنزهای بزرگ برای متمرکز کردن نور خورشید بر روی یک نقطه خاص استفاده میکنند تا حرارت تولید کنند. سپس از این حرارت برای تولید بخار و در نتیجه تولید برق استفاده میشود.
مزایای نیروگاههای خورشیدی:
• پایداری محیط زیستی: تولید انرژی از خورشید باعث انتشار کمترین میزان آلایندهها میشود و به حفظ محیط زیست کمک میکند.
• منابع نامحدود: خورشید یک منبع انرژی تقریباً نامحدود و رایگان است.
• هزینههای نگهداری کم: پس از نصب اولیه، هزینههای عملیاتی و نگهداری نیروگاههای خورشیدی بسیار کم است.
با توجه به کاهش هزینههای تولید و نصب پنلهای خورشیدی در سالهای اخیر، استفاده از این نیروگاهها در حال گسترش است و بسیاری از کشورها به سمت استفاده از انرژی خورشیدی به عنوان یکی از منابع اصلی تولید برق حرکت میکنند.