گام ارفع در تولید 50 مگاوات برق پاک

وام و تسهیلات


توضیحات بیشتر

مجتمع فولاد ارفع برنامه‌‌‌ای جدی برای ورود به عصر اقتصاد پاک دارد و در گام نخست، تولید ۵۰ مگاوات برق تجدیدپذیر را هدف‌‌‌گذاری کرده است. امین صفری مدیر عامل شرکت آهن و فولاد ارفع با تایید این موضوع، از رویکرد جدید این شرکت برای احداث نیروگاه‌‌‌های خورشیدی خبر داد.

صفری با تاکید بر اینکه فولاد ارفع به طور ویژه با هدف تقویت زیرساخت‌‌‌ها به تولید انرژی پاک و احداث نیروگاه خورشیدی می‌‌‌پردازد، تصریح کرد: برنامه ایجاد ۵۰ مگاوات نیروی برق خورشیدی در فولاد ارفع در حال اجراست. وی در عین حال با اشاره به کمبود برق در کشور و تاثیر آن بر صنعت فولاد و نیز تعهدات شرکت به الزامات زیست‌محیطی اظهار کرد: یکی از برنامه‌‌‌های جدید این شرکت، تامین و تقویت زیرساخت‌ها است و به همین منظور «شرکت آهن و فولاد ارفع» در حال برنامه‌‌‌ریزی برای احداث یک نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۴۰ مگاوات نیروی برق علاوه بر پروژه ۱۰ مگاواتی فعلی است.

وی اظهارکرد: در مورد پروژه اول، زمین پروژه (به مساحت ۲۰هکتار) در حال تسطیح است و ثبت سفارش تجهیزات مربوطه نیز صورت پذیرفته است. وی پیش‌‌‌بینی کرد که «نیروگاه نخست خورشیدی ارفع» در زمان پیک مصرف برق کشور و در تابستان سال آینده (۱۴۰۴) وارد مدار شود. مدیر عامل فولاد ارفع در ادامه خبر از برنامه این شرکت برای احداث نیروگاه خورشیدی دوم داد. به گفته صفری، ظرفیت نیروگاه دوم به این روش، ۴۰ مگاوات تعریف شده و هم اینک در مرحله فراخوان انتخاب پیمانکار و اخذ مجوزات نهایی برای ۶۰ هکتار زمین جدید هستیم.

صفری افزود: پیش‌بینی شرکت این است که پروژه دوم نیروگاهی تا پایان سال آینده به اتمام برسد و در ماه‌‌‌های نخستین سال ۱۴۰۵ شاهد افتتاح نیروگاه دوم خورشیدی ارفع باشیم. وی ادامه داد: هر دو نیروگاه که فاصله نزدیکی با سایت کارخانه فولاد ارفع دارند، در مجاورت یکدیگر واقع شده‌‌‌اند. صفری تاکید کرد: به‌ این ترتیب با راه‌‌‌اندازی این دو‌‌‌ پروژه نیروگاه خورشیدی، فولاد ارفع به ۵۰ مگاوات انرژی پاک دست می‌‌‌یابد و بخشی از اهداف جدید برای تقویت و توسعه زیرساخت‌‌‌ها محقق خواهد شد.

بیزینس پلن

نیروگاه خورشیدی، یک تأسیسات تولید انرژی است که از انرژی تابشی خورشید برای تولید برق استفاده می‌کند. این نیروگاه‌ها معمولاً از پنل‌های خورشیدی یا سلول‌های فتوولتائیک (PV) برای تبدیل نور خورشید به برق استفاده می‌کنند. در این فرآیند، نور خورشید با برخورد به سلول‌های فتوولتائیک، الکتریسیته تولید می‌کند.

انواع نیروگاه‌های خورشیدی:

          1.       نیروگاه‌های خورشیدی فتوولتائیک (PV): این نیروگاه‌ها از پنل‌های خورشیدی استفاده می‌کنند که به طور مستقیم نور خورشید را به برق تبدیل می‌کنند. این نوع نیروگاه‌ها می‌توانند در مقیاس‌های مختلف، از سیستم‌های خانگی تا نیروگاه‌های بزرگ تجاری، استفاده شوند.

          2.       نیروگاه‌های خورشیدی متمرکز (CSP): این نیروگاه‌ها از آینه‌ها یا لنزهای بزرگ برای متمرکز کردن نور خورشید بر روی یک نقطه خاص استفاده می‌کنند تا حرارت تولید کنند. سپس از این حرارت برای تولید بخار و در نتیجه تولید برق استفاده می‌شود.

طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی


لیست مقالات

آخرین محصولات