
پرداخت وام و تسهیلات به بیش از یک میلیون نفر از متقاضیان وام و تسهیلات ازدواج و فرزندآوری از ۲۱۷ همت گذشت
وام و تسهیلات
وام و تسهیلات
با تمهیدات بانک مرکزی، پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری از ابتدای سال تا بیستم دی ماه به بیش از ۲۱۷ هزار میلیارد تومان رسید. این تسهیلات را یک میلیون و ۶ هزار و ۷۱۸ نفر از متقاضیان از شبکه بانکی دریافت کردند. در این مدت بالغ بر ۱۷۹ همت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و بیش از ۳۸ همت تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری پرداخت شد.
طبق اعلام بانک مرکزی، براساس تکالیف قانون بودجه ۱۴۰۳ (جزء ۱و۲ بند (ث) تبصره ۱۳ قانون بودجه) پرداخت ۱۹۰ همت تسهیلات ازدواج و فرزند توسط شبکه بانکی برای سال جاری پیش بینی شده بود که تاکنون بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان بیشتر از تکالیف تعیین شده توسط شبکه بانکی اعطا شده است.
همچنین با تمهیدات پیش بینی شده از سوی بانک مرکزی و برداشت ۵۰ همت از ذخیره قانونی بانکها و اختصاص آن برای پرداخت تسهیلات ازدواج وفرزندآوری، پرداخت این تسهیلات تا پایان سال جاری توسط شبکه بانکی به متقاضیان در صف ادامه خواهد داشت.
براساس آخرین آمار از ابتدای سال جاری تا تاریخ ۲۰ دی ماه مبلغ ۱۷۹.۴ همت توسط شبکه بانکی به ۵۳۷ هزار و ۱۱۰ نفر از متقاضیان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پرداخت شده است که حاکی از تحقق ۱۲۵ درصدی نسبت به تکالیف کل سال جاری و تحقق ۱۵۴ درصدی نسبت به تکالیف از ابتدای سال تا تاریخ ۲۰ دی ماه سال جاری است.
همچنین در زمینه پرداخت تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری نیز در این مدت مبلغ ۳۸.۸ همت به ۴۹۶ هزار و ۶۰۸ نفر از متقاضیان پرداخت شده است.
اهداف بانک مرکزی بهطور کلی در سراسر جهان شامل حفظ ثبات قیمتها، پایداری نظام مالی، تسهیل رشد اقتصادی، و حفظ نرخ اشتغال است. در ایران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز وظایف مشابهی را دنبال میکند که عبارتند از:
1. حفظ ارزش پول ملی: کنترل نرخ تورم و تثبیت قیمتها برای حفظ قدرت خرید مردم و ارزش پول ملی.
2. حمایت از رشد اقتصادی: بانک مرکزی با سیاستهای پولی مناسب به حمایت از رشد اقتصادی پایدار و متوازن کمک میکند.
3. حفظ ثبات نظام مالی: نظارت بر بانکها و مؤسسات مالی به منظور حفظ سلامت و پایداری نظام بانکی و جلوگیری از بحرانهای مالی.
4. تنظیم و نظارت بر سیستم بانکی: وضع قوانین و مقررات مناسب و نظارت بر اجرای آنها توسط بانکها و مؤسسات مالی برای اطمینان از عملکرد صحیح سیستم بانکی.
5. مدیریت و تنظیم نقدینگی: مدیریت عرضه پول و کنترل نقدینگی در جامعه به منظور جلوگیری از بروز تورم یا رکود اقتصادی.
این اهداف از طریق اجرای سیاستهای پولی و مالی، نظارت بر نظام بانکی، و تنظیم و تدوین مقررات و قوانین مناسب دنبال میشوند.