
طرح رشد تولید صادراتی صندوق نو آوری و شکوفایی با شرایط وام و تسهیلات جدید ۱۰۰ میلیارد تومانی برای رونق صادرات دانشبنیانها
وام و تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی
وام و تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی
صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف کمک به توسعه صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان، خدمتی جدیدی با عنوان تسهیلات ۱۰۰ میلیارد تومانی «رشد تولید صادراتی» را طراحی و اجرایی کرده است.
ریاست جمهوری، یکی از اولویتهای کاری مهم این صندوق، کمک به توسعه صادرات محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان است و یکی از برنامههای این مجموعه، ارائه تسهیلات «تولید فراسرزمینی» است که با هدف حمایت از تامین سرمایه ثابت مورد نیاز جهت احداث خطوط مونتاژ و تولید نهایی (نظیر پر کردن، بستهبندی و امثال آن) محصولات دانشبنیان در سایر کشورها به شرکتهای دانشبنیان پرداخت میشود.
اکنون خدمت جدیدی در صندوق نوآوری و شکوفایی برای کمک به رونق صادرات دانشبنیانها طراحی و اجرایی شده که در قالب تسهیلات «رشد تولید صادراتی» به دانشبنیانهای واجد شرایط اعطا میشود.
تسهیلات «رشد تولید صادراتی» با هدف حمایت از تامین مواد اولیه، هزینههای نیروی انسانی و سایر هزینههای جاری مورد نیاز به منظور اجرای قرارداد/ قراردادهای صادراتی و صادرات کالا و خدمات دانشبنیان شرکتها و موسسههای دانشبنیان تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت میشود.
این تسهیلات بر اساس پیشبینی صادرات و فروش خارجی شرکت از طریق بررسی سوابق صادرات انجامشده، قراردادهای جاری/ آتی صادراتی، مطالعات بازار و سایر روشهای کارشناسی و حتماً معطوف به «محصول دانشبنیان» شرکت، اعطا میشود.
نرخ سود این تسهیلات ۲۳ درصد است، اما در صورت احراز اثربخشی و انجام صادرات، نرخ آن تا ۴ درصد کمتر از نرخ مصوب بانک مرکزی قابل کاهش است.
متذکر میشود که تسهیلات ۱۰۰ میلیارد تومان «رشد تولید صادراتی»، ارتباطی با تسهیلات ۱۰۰ میلیارد تومانی «سرمایه در گردش» ندارد و شرکتهای دانشبنیان میتوانند متناسب با میزان صادرات گذشته یا قراردادهای صادراتی جاری شرکت، از هر دو تسهیلات بهرهمند شوند.
شرکتهای دانشبنیان متقاضی دریافت تسهیلات «رشد تولید صادراتی» جهت کسب اطلاعات بیشتر و مطالعه سایر ضوابط میتوانند به وبسایت صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی inif.ir مراجعه کنند.
صندوق نوآوری و شکوفایی به منظور حمایت از نوآوری و توسعه فناوریهای نوین در کشور ایران تأسیس شده است. اهداف اصلی این صندوق شامل موارد زیر میشود:
1. حمایت مالی از شرکتهای دانشبنیان: تأمین منابع مالی لازم برای فعالیتها و پروژههای شرکتهای دانشبنیان از طریق ارائه تسهیلات مالی، وام، سرمایهگذاریهای خطرپذیر و حمایت از تجاریسازی فناوریها.
2. توسعه فناوری و نوآوری: کمک به توسعه و ارتقای فناوریهای نوین در کشور و تقویت توان رقابتی صنایع و شرکتهای داخلی در سطح ملی و بینالمللی.
3. تشویق به همکاریهای بینالمللی: ایجاد بسترهای مناسب برای همکاریهای فناورانه با شرکتها، مراکز تحقیقاتی و دانشگاههای بینالمللی به منظور انتقال دانش و فناوری به کشور.
4. توانمندسازی کارآفرینان و نوآوران: آموزش، مشاوره و ارائه خدمات تخصصی به کارآفرینان، نوآوران و شرکتهای دانشبنیان برای توسعه کسبوکارهای نوآورانه.
5. ارتقاء سطح فناوری در بخشهای مختلف اقتصادی: هدایت منابع مالی و تسهیلات به سمت بخشهای مختلف اقتصادی کشور به منظور ارتقاء سطح فناوری و افزایش بهرهوری.
6. ایجاد محیط مساعد برای رشد نوآوری: فراهم کردن شرایط مناسب برای رشد نوآوری و خلاقیت در کشور از طریق ایجاد زیستبوم مناسب، شامل پارکهای علم و فناوری، شتابدهندهها و مراکز رشد.
صندوق نوآوری و شکوفایی با ارائه خدمات و تسهیلات متنوع به شرکتهای دانشبنیان، نقش مهمی در تقویت اقتصاد مبتنی بر دانش و فناوری در ایران دارد.