فراخوان شناسایی سرمایه‌گذار احداث نیروگاه خورشیدی تا قبل از پیک سال ۱۴۰۴

وام و تسهیلات


توضیحات بیشتر

نظر به برنامه‌ریزی و هماهنگی‌های انجام شده در راستای رفع ناترازی برق، در چارچوب تدوین برنامه‌های کوتاه و میان‌مدت، وزارت نیرو با محوریت «سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)» در نظر دارد از کلیّه علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه‌های خورشیدی (فتوولتائیک) جهت همکاری دعوت به عمل آورد.

شایان ذکر است طی بررسی‌های به‌عمل آمده و تشریک مساعی با صاحبان صنایع و فعالان ذی‌ربط، مسائل و مشکلات احتمالی در این حوزه احصاء، و مترتب با آن هیئت محترم وزیران در قالب مصوبه شماره ۱۳۴۱۳۷/ت ۶۳۳۶۵ هـ مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ نسبت به تسهیل فرایند و رفع موانع احتمالی اقدام نموده است.

از این‌رو؛ این سازمان در راستای سیاست‌های کلان دولت چهاردهم جهت توسعه ظرفیت تولید برق از منابع خورشیدی، نسبت به شناسایی و آماده‌سازی اراضی مستعد در مجاورت پست‌های فوق توزیع و خطوط ۲۰ و ۳۳ کیلوولت توزیع کشور اقدام و شرایط لازم را برای سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت‌های سه (۳) الی بیست (۲۰) مگاوات فراهم نموده است.

با توجه به موارد عنوان شده فوق و در راستای تسریع در انجام بررسی‌های لازم، مقتضی است علاقه‌مندان به مشارکت در این مهم، ضمن اعلام آمادگی، نسبت به ارائه مدارک و مستندات مورد اشاره در بند «ب» این فراخوان اقدام نمایند.

الف- شرایط و الزامات کلّی

۱. تأمین مالی: تامین مالی احداث نیروگاه‌های موضوع فراخوان حاضر بر عهده متقاضیان سرمایه‌گذاری خواهد بود.

۲. تأمین تجهیزات: صاحبان صنایع و تولیدکنندگان داخلی در اولویت تامین تجهیزات مورد نیاز می‌باشند (بر اساس فهرست و مشخصات فنی تائید شده).

۳. واگذاری اراضی: اراضی مستعد توسط «ساتبا» شناسایی گردیده و در مرحله آماده سازی اولیه می‌باشند، در چارچوب ضوابط مشخص به متقاضیان سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه‌ها واگذار خواهد شد.

۴. بازگشت سرمایه: منابع مالی تأمین شده از سوی متقاضیان سرمایه‌گذاری به‌انضمام عواید حاصل از سرمایه‌گذاری (اصل و فرع) از طُرق خرید تضمینی (تا ظرفیت ۳ مگاوات)، فروش برق در بورس انرژی و یا تهاتر با صنایع، مسترد خواهد شد.

۵. تسهیل در فرایند سرمایه‌گذاری: «ساتبا» همراهی و حمایت لازم از متقاضیان را در معرفی به بانک‌ها برای پذیرش عاملیت و استفاده از خطوط اعتباری، معمول خواهد نمود.

۶. اعلام ظرفیت و توان مالی متقاضی برای سرمایه‌گذاری: با توجه به پراکندگی و گستردگی نقاط شناسایی شده از سوی ساتبا، متقاضیان می‌تواند نسبت به سرمایه‌گذاری برای یک و یا چند ساختگاه به‌صورت هم‌زمان اعلام آمادگی نمایند.

ب- فهرست مدارک و اطلاعات موردنیاز

۱. ارسال مدارک و مستندات لازم برای ایجاد شرایط احراز توانمندی متقاضی در سرمایه‌گذاری و احداث نیروگاه متناسب با ظرفیت مورد درخواست (حداقل به میزان ۳ مگاوات) تا قبل از پیک (تابستان) سال ۱۴۰۴.

۲. ارسال سوابق ثبتی و حرفه‌ای متقاضی، از قبیل اساسنامه، آگهی آخرین تغییرات و صورت‌های مالی حسابرسی و تائید شده طی سه (۳) سال گذشته.

۳. ارائه سوابق کاری متقاضی در زمینه تأمین تجهیزات و احداث نیروگاه‌های خورشیدی فتوولتائیک و یا سایر پروژه‌های صنعتی.

۴. اعلام آمادگی رسمی متقاضی مبنی بر احداث نیروگاه تا پیش از پیک برق سال ۱۴۰۴ به‌انضمام ارائه روش تامین مالی و مدل بازپرداخت.

ج- اقدامات ساتبا در راستای تسهیل و تسریع در فرایند سرمایه‌گذاری

۱. اراضی مستعد از سوی ساتبا پتانسیل‌یابی و آماده‌سازی اولیه گردیده‌اند و در چارچوب ضوابط مشخص به متقاضیان سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه واگذار خواهند شد.

۲. همکاری در اخذ مجوز‌های "اتصال به شبکه" (از شرکت توانیر) و "زیست‌محیطی"

۳. صدور پروانه احداث

۴. انعقاد قرارداد با متقاضی بر اساس رویکرد اتخاذی در خصوص بازگشت سرمایه (فروش برق)

۵. همکاری با متقاضی به‌منظور اخذ مجوز‌های لازم برای تأمین تجهیزات موردنیاز طرح

۶. در صورت درخواست متقاضی، ساتبا نسبت به صدور موافقت اصولی و یا نامه معرفی به موسسات مالی و بانک‌ها اقدام خواهد نمود.

با استناد به موارد عنوان شده فوق، لازم است متقاضیان محترم سرمایه‌گذاری حداکثر تا پایان وقت اداری مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۲۴ نسبت به ارسال نامه درخواست منضم به مدارک و مستندات مورداشاره با درج عنوان «متقاضیان و علاقه‌مندان به مشارکت و سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه‌های خورشیدی فتوولتائیک» به نشانی؛ تهران، شهرک قدس، انتهای بلوار شهید دادمان (پونک باختری)، جنب بزرگراه یادگار امام، ساختمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) به کد پستی ۱۴۶۸۶۱۳۱۲۲ اقدام نمایند.

طرح توجیهی کسب و کار

نیروگاه خورشیدی، یک تأسیسات تولید انرژی است که از انرژی تابشی خورشید برای تولید برق استفاده می‌کند. این نیروگاه‌ها معمولاً از پنل‌های خورشیدی یا سلول‌های فتوولتائیک (PV) برای تبدیل نور خورشید به برق استفاده می‌کنند. در این فرآیند، نور خورشید با برخورد به سلول‌های فتوولتائیک، الکتریسیته تولید می‌کند.

انواع نیروگاه‌های خورشیدی:

          1.       نیروگاه‌های خورشیدی فتوولتائیک (PV): این نیروگاه‌ها از پنل‌های خورشیدی استفاده می‌کنند که به طور مستقیم نور خورشید را به برق تبدیل می‌کنند. این نوع نیروگاه‌ها می‌توانند در مقیاس‌های مختلف، از سیستم‌های خانگی تا نیروگاه‌های بزرگ تجاری، استفاده شوند.

          2.       نیروگاه‌های خورشیدی متمرکز (CSP): این نیروگاه‌ها از آینه‌ها یا لنزهای بزرگ برای متمرکز کردن نور خورشید بر روی یک نقطه خاص استفاده می‌کنند تا حرارت تولید کنند. سپس از این حرارت برای تولید بخار و در نتیجه تولید برق استفاده می‌شود.

نیروگاه خورشیدی


لیست مقالات

آخرین محصولات