توسعه انرژی های تجدیدپذیر، اولویت دولت چهاردهم

وام و تسهیلات


توضیحات بیشتر

یکی از مهمترین اولویت های کاری دولت چهاردهم، توسعه انرژی های تجدیدپذیر با هدف کاهش ناترازی است.

استفاده از انرژی های تجدیدپذیر یکی از راهکارهای موثر در کاهش ناترازی برق است، موضوعی که کارشناسان بر آن اتفاق نظر دارند. بر این اساس دولت چهاردهم از ابتدای آغاز به کار یکی از اولویت های خود را توسعه این نوع انرژی در کشور قرار داد و از همان روز های ابتدایی شروع کار دولت، «محمدرضا عارف» معاون اول رئیس جمهوری در نشستی با وزیر نیرو و مدیران بانکی، بر ایجاد کارگروهی برای رفع موانع توسعه تجدیدپذیرها تاکید کرد.

پس از آن «عباس علی آبادی» وزیر نیرو در گفت و گو با ایرنا، افزود: یکی از اقدام‌ها برای رفع ناترازی که در اولویت قرار دادیم توسعه ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر است، زیرا معتقدیم با نگاه ملی و یکپارچه نباید حتی‌المقدور برای رفع ناترازی برق از نیروگاه‌هایی بهره گرفت که با نیاز به سوخت ناترازی را به سایر بخش‌ها یعنی حوزه وزارت نفت سرایت می‌دهد.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: توسعه تجدیدپذیرها مانع ناترازی در دیگر حوزه‌های انرژی خواهد بود.

علی‌آبادی گفت: برای توسعه تجدیدپذیرها مقرر شده از محل صرفه‌جویی سوختی که حاصل می‌شود، بتوان سرمایه‌گذاری‌های انجام شده و سود منطقی را پوشش داد.

وی ادامه داد: بخش دیگر اقدام‌ها در سمت مصرف خواهد بود که بر اساس قانون وضعیت مصرف بهبود و الگوی مصرف بهبود و رعایت خواهد شد.

وزیر نیرو افزود: طبیعی است آن بخشی که بنا به هر دلیلی رعایت نمی‌شود، باید برای تأمین برق به سمت استفاده از سایر بازارها مثل بازار بورس و برق سبز هدایت شوند تا برق خود را از این محل‌ها تأمین کنند.

علی‌آبادی، از بررسی طرح‌ها در جلسه‌های مختلف و متعدد خبر داد و گفت: در وزارت نیرو نیز به طور مرتب موارد بررسی و پیگیری می‌شود.

وی اضافه‌ کرد: تلاش داریم محیط کسب‌وکار را چه در حوزه تولید و چه در حوزه بهینه‌سازی مصرف، برای بخش خصوصی جذاب کنیم تا به این سمت حرکت کنند و سرمایه‌های داخلی و خارجی برای توسعه تجدیدپذیرها به کار گرفته شود.

وزیر نیرو از مذاکره با سرمایه‌گذاران خبر داد و گفت: امید داریم مذاکرات میان دولت و سرمایه‌گذاران به نتایج مطلوب برسد.

همچنین رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی گفت: دولت تلاش دارد با هدف کاهش ناترازی انرژی، ساخت ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را با جذب سرمایه گذاری خارجی عملیاتی کند.

«مهدی غضنفری» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: در هیات عامل صندوق توسعه ملی اعطای ۷.۵ میلیارد دلار تسهیلات به نیروگاه های حرارتی، فسیلی و سیکل ترکیبی مصصوب شد.

وی ادامه‌داد: همچنین مصوب شد تا ۵.۵ میلیارد دلار تسهیلات به نیروگاه های تجدیدپذیر به‌ویژه نیروگاه‌های خورشیدی داده شود که بخشی از این پروژه ها مشخص شده است.

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی خاطرنشان‌کرد: به‌جز مسیر تامین مالی از طریق صندوق توسعه ملی برای توسعه تجدیدپذیرها، از مسیر تامین مالی خارجی هم دولت در حال تلاش است.

غضنفری گفت: بر این اساس، ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در گام نخست و ۱۰ هزار مگاوات دیگر در گام بعدی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی اضافه‌کرد: این ۲۰ هزار مگاوات، غیر از طرح هایی است که صندوق در حال پشتیبانی مالی آنهاست.

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی افزود: بر این اساس به‌زودی طرح‌های زیادی هم با تامین مالی توسط صندوق توسعه ملی و هم با جذب سرمایه گذاری خارجی در زمینه احداث نیروگاه تجدیدپذیر خواهیم داشت..

چندی پیش هم جلسه بررسی راهکارهای رفع ناترازی برق و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر به ریاست رئیس جمهور و با حضور رئیس دفتر رئیس جمهور، وزیر نیرو، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و تعدادی از مدیران بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران فعال در حوزه ساخت نیروگاه‌های برق برگزار شد.

«مسعود پزشکیان» در این جلسه با تاکید بر ضرورت رفع موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران در تولید انرژی‌های پاک و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در زمینه تولید برق، گفت: به دلیل فوریتی که در این زمینه وجود دارد و تا قبل از رسیدن به پیک مصرف برق در ماه‌های آینده، وزرا و مسئولان مربوط باید هماهنگی‌های خود را بیشتر کنند و ضمن برطرف کردن موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران، هر گونه مجوزی که برای پیشرفت کار لازم است، به سرعت تهیه و در اختیار بخش خصوصی فعال در این زمینه قرار گیرد.

رئیس جمهور از بخش خصوصی خواست پیشنهادهای خود برای اجرای پروژه‌های تولید انرژی، به خصوص انرژی‌های پاک را هر چه سریع‌تر ارائه کنند و گفت: ‌به دلیل اهمیت رفع ناترازی‌ها در حوزه انرژی، طی روزهای آینده جلسه‌ای برای پیگیری موضوعات این عرصه داریم و پیشنهادهای ارائه شده در آن جلسه بررسی خواهد شد.

همچنین «سید حمید حسینی» سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در گفت و گو با ایرنا، توسعه انرژی های تجدیدپذیر را راهکاری برای غلبه برناترازی انرژی دانست و ادامه‌داد: باید به سرعت در این زمینه اقدام کرد.

اکنون تلاش برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر به عنوان راهکار غلبه برناترازی انرژی مورد توجه جدی قرار گرفته است.

طرح توجیهی کسب و کار

----------------------------------

نیروگاه خورشیدی، طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی ،هزینه راه اندازی نیروگاه خورشیدی ، شرایط وام نیروگاه خورشیدی


لیست مقالات

آخرین محصولات