تصویب اصلاح آیین نامه رفع موانع احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در هیات وزیران

وام و تسهیلات


توضیحات بیشتر

اصلاح آیین نامه رفع موانع احداث نیروگاههای تجدید پذیر را به منظور تسهیل و رفع موانع طرح احداث ظرفیت (۳۰) هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در هیات وزیران به تصویب رسید.

 بر اساس ماده ۸ اصلاحیه آیین‌نامه رفع موانع احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و با هدف تسهیل در تامین مالی ریالی و ارزی این آیین نامه، بانک مرکزی موظف است با همکاری وزارت نیرو ظرف یک ماه پس از ابلاغ این آیین‌نامه، بسته تامین مالی ارزی و ریالی، نحوه تسهیل در توثیق وثایق و نحوه تامین ارز برای بازپرداخت بدهی واردکنندگان تجهیزات نیروگاهی تجدیدپذیر را تهیه و ابلاغ کند.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است مطابق بسته تأمین مالی، موضوع ماده (۸) این آیین نامه نسبت به تأمین ارز مورد نیاز متقاضیان با اولویت اقدام کند.

وزارت امور اقتصادی و دارایی از طریق سازمان سرمایه‌گذاری خارجی موظف است با همکاری بانک مرکزی و با رعایت قوانین از جمله قوانین بودجه سنواتی فرآیند استفاده از ظرفیت خطوط اعتباری تأمین مالی خارجی (فاینانس) فعال جهت تأمین مالی طرح‌های موضوع این آیین نامه به میزان پنج میلیارد دلار را اجرایی کند.

براساس ماده ۱۳ اصلاحیه آیین‌نامه رفع موانع احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر قرار است به منظور هماهنگی و رفع موانع اجرایی این آیین‌نامه، کارگروهی به ریاست رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و متشکل از معاونان ذیربط وزارتخانه‌های نیرو، صنعت، معدن و تجارت، نفت، جهاد کشاورزی، امور اقتصاد و دارایی کشور، معاون ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست تشکیل شود و کارگروه موظف است گزارش پیشرفت این آیین نامه را به طور مستمر به دولت اعلام کند.

براساس ماده ۲ اصلاحیه آیین نامه رفع موانع احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و با هدف تأمین زمین مورد نیاز احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر، وزارت نیرو از طریق سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری برق ایران (ساتبا) مکلف است ظرف مدت دو هفته از تاریخ ابلاغ این آیین نامه نسبت به معرفی مناطق مستعد برای احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر به وزارت جهاد کشاورزی، اقدام و همچنین درخواست واگذاری و تغییر کاربری زمین مورد نیاز ساختگاه‌های مورد نظر را به دبیرخانه‌های کمیسیون تبصره (۱) ماده (۱) قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها در استان‌ها ارسال کنند.

براساس ماده ۷ اصلاحیه این آیین نامه و با هدف تسهیل در تأمین تجهیزات نیروگاه‌های تجدید پذیر از طریق واردات، وزارت نیرو موظف است معیار و استاندارد‌های تجهیزات مورد نیاز این آیین نامه را با رعایت اولویت تأمین از داخل حداکثر تا دو هفته پس از ابلاغ این آیین نامه، تعیین و برای بارگذاری در سامانه سازمان توسعه تجارت به وزارت صنعت معدن و تجارت ارسال کند.

همچنین وزارت صنعت معدن و تجارت موظف است سازوکار ثبت سفارش تجهیزات نیروگاه‌های تجدید پذیر را تا سقف (۳۰) هزار مگاوات به گونه‌ای تنظیم کند که ثبت سفارش در اولویت با کمترین زمان و بر پایه نظر و مسئولیت وزارت نیرو و خارج از تعهدات وزارت صنعت معدن تجارت انجام شود.

طرح توجیهی

---------------------

نیروگاه خورشیدی، طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی ،هزینه راه اندازی نیروگاه خورشیدی ، شرایط وام نیروگاه خورشیدی


لیست مقالات

آخرین محصولات